Please Wait...

  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS
  • THE CREATIVE COUNSEL OFFICE INTERIORS

 

Creative Counsel: Interiors

This landmark A-grade office complex overlooking the M1 freeway in Johannesburg features a two-storey concrete podium structure with curved gable ends. The structure is designed to simulate the look of a jewel box supported on three glittering conical forms. The design concept was derived from a number of sources including the location and context, the choice of materials and the accommodation requirements.

With high visibility for passing motorists on the elevated freeway, the building comprises three levels of basement parking; a ground floor with a landscaped podium at highway level and three pods which are used for the reception and waiting area, a separate training room and office; an upper ground floor with a mezzanine in one of the pods; first and second floor offices; and a rooftop entertainment area with executive dining.